Primul proiect din Episcopia Sloboziei și Călărașilor dedicat persoanelor cu deficiențe de auz

Parohia „Sfântul Evanghelist Matei” – Capelă Bazar din Slobozia va organiza în perioada 29-30 iunie 2019 un proiect inedit destinat persoanelor cu deficiențe de auz.

În cele două zile ale proiectului va fi prezentă o delegație din partea Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului condusă de Pr. Dr. Onu Constantin care va traduce în limbajul mimico-gestual slujbele ce se vor oficia, informează Parohia „Sfântul Evanghelist Matei” pe site-ul oficial.

Sâmbătă, după slujba vecerniei, Pr. Constantin Onu va susține o cateheză și va spovedi persoanele cu deficiențe de auz, iar duminică va fi oficiată Sfânta Liturghie în limbajul mimico-gestual liturgic.

„Prin acest proiect se vor pune bazele primei comunități a persoanelor cu deficiențe de auz din Municipiul Slobozia. Sperăm, ca începând cu acest eveniment, să organizăm periodic în posturi astfel de proiecte”, a declarat pentru Agenția de știri Basilica Pr. Cristian Chiru, preot slujitor al Parohiei „Sfântul Evanghelist Matei”.

Proiectul se desfășoară în parteneriat cu Centrul Naţional de Pregătire, Catehizare şi Misiune Ortodoxă pentru Deficienţii de Auz din România și cu Asociaţia Naţională a Surzilor din România – filiala Ialomiţa.

Foto credit: Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente