Primul lăcaș de cult pentru comunitatea persoanelor hipoacuzice din județul Buzău. Sfânta Liturghie a fost interpretată în limbaj mimico-gestual

Paraclisul Sfântul Ierarh Meletie, Arhiepiscopul Antiohiei al Catedralei Înălțarea Domnului din Buzău, dedicat persoanelor cu deficiențe de auz din județul Buzău, a fost sfinţit luni de IPS Ciprian. Sfânta Liturghie ce a urmat slujbei de sfinţire a fost interpretată în limbaj mimico-gestual de doi preoți desemnați pentru a păstori credincioșii cu astfel de deficiențe.

Construit în perioada 2009-2011, lăcașul de cult a fost amenajat și dotat cu mobilier și cu obiectele liturgice necesare de Centrul Eparhial în cursul anului 2017.

La finalul Sfintei Liturghii, Părintele Arhiepiscop l-a prezentat pe părintele Ionuț Mihalașcu, noul preot al comunității persoanelor hipoacuzice din Buzău.

Împreună cu IPS Ciprian au slujit: Pr. Ionuț-Cristian Vuță, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar, Pr. Marian Gegea, consilier eparhial la Sectorul Cimitire, Monumente și Servicii Funerare, Pr. Vasile-Gabriel Gherghe, eclesiarhul Catedralei Arhiepiscopale din Buzău, Pr. Gabriel Arădoaie, Parohia Căldărăști, Pr. Ionuț Mihalașcu și Pr. Radu Bîrsă, slujitorul comunității persoanelor hipoacuzice din Focșani.

În cuvântul adresat persoanelor cu deficiențe de auz, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei a spus: Să-I mulțumim Bunului Dumnezeu că ne-a ajutat să amenajăm acest paraclis, în care veți veni ori de câte ori veți simți nevoia, în duminici și sărbători, la Sfânta Liturghie și nu numai. Noi, ca Centru Eparhial, ne vom strădui să fim alături de dumneavoastră și cu prilejul altor evenimente, când este bine să vă întâlniți, să comunicați, să vă împărtășiți bucuriile și necazurile vieții’.

Cu această ocazie, au fost împărțite 150 de pachete cu hrană credincioșilor prezenți la sfintele slujbe, precum și elevilor de la Liceul Tehnologic Special pentru Copii cu Deficiențe Auditive Buzău.

Foto Credit: Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei

Comentarii Facebook


Știri recente