INEDIT | Interviu acordat de Părintele Patriarh Daniel pentru postul public de televiziune: „Regele Mihai a iubit poporul român, a fost un om răbdător și cu o credință puternică ”

Regele Mihai a iubit poporul român, a fost un om răbdător și cu o credință puternică – sunt cuvintele Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul României. Părintele Patriarh a oferit un interviu pentru emisiunea Universul credinței a postului public de televiziune cu prilejul împlinirii a zece ani de slujire ca Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române.

Interviul realizat de jurnalistul Andrei Victor Dochia va fi transmis pe TVR 1 duminică, 24 decembrie 2017, la ora 19:00.

În teaser-ul interviului publicat pe site-ul TVR este redat un fragment în care Părintele Patriarh Daniel vorbește despre Regele Mihai I al României:

Trebuie să recunoaștem faptul că Regele a iubit poporul român și a spus că a așteptat cu răbdare 45 de ani până când a căzut comunismul și a revenit în țară. A fost răbdător și răbdarea aceasta a avut o  mare doză de speranță în ea a spus Patriarhul Daniel.

Noi considerăm că a fost un gest de omagiu, de omagiere a unui om care a suferit mult și care, în același timp, a avut credință puternică și a avut speranță puternică, de aceea am intitulat Cuvântul nostru de la înmormântare – „Regele Mihai I al României, un simbol al suferinței și speranței”, a explicat Preafericirea Sa.

Foto credit: Andrei Victor Dochia / TVR

Comentarii Facebook


Știri recente