Primul hram la Catedrala din Deva fără PS Gurie. Candidații au fost prezentați credincioșilor

Catedrala Episcopală „Sfântul Nicolae” din Deva și-a sărbătorit hramul luni prin Sfânta Liturghie oficiată de Mitropolitul Ardealului împreună cu Episcopul Ignatie al Hușilor și cu Arhiereul vicar Nestor Hunedoreanul.

La finalul slujbei, IPS Laurențiu i-a prezentat credincioșilor pe cei doi candidați desemnați de Sinodul Mitropoliei Ardealului pentru slujirea de Episcop al Devei și Hunedoarei.

„Cred că această liturghie a fost ultima pe care am săvârşit-o aici, în Catedrala episcopală, în această calitate a mea de locţiitor de Episcop al Episcopiei Devei şi Hunedoarei”, a spus Părintele Mitropolit Laurențiu.

„Vă adresez un cuvânt de mulţumire, de preţuire şi de împreună-rugăciune în această perioadă de timp în care am avut în grijă, împreună cu Preasfinţitul Nestor, de eparhia aceasta”.

„Ne-am bucurat că nu doar Sinodul mitropolitan ci şi toţi membrii Adunării eparhiale extinse a Episcopiei Devei şi Hunedoarei au fost în unanimitate de acord ca pe această listă să fie primul Preasfinţitul Părinte Nestor şi al doilea preacuviosul părinte Gherontie. Sunt împreună-slujitori aici şi aşa s-a considerat că este firesc ca lucrarea începută să fie dusă mai departe tot de cei care o cunosc”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu.

Vezi mai multe detalii despre cei doi candidați aici.

La final, Preasfințitul Părinte Nestor a mulțumit pentru prezență ierarhilor și tuturor credincioșilor, îndemnându-i să-l pomenească în rugăciunile lor și pe Episcopul Gurie Georgiu.

PS Nestor a spus că „deşi ne-am bucurat de binecuvântările care se revarsă peste noi, ca de fiecare dată, la Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, totuşi anul acesta avem inima întristată pentru că este primul hram la care participăm şi ne rugăm şi îl prăznuim pe Sfântul Ierarh Nicolae fără prezenţa fizică a blândului nostru Episcop Gurie, care prea repede a plecat de pe pământ la ceruri, de la cele trecătoare la cele veşnice”.

Sărbătoarea s-a încheiat cu o slujbă de pomenire pentru vrednicul de pomenire Episcop Gurie.

Mormântul PS Gurie, în pronaosul Catedralei din Deva.

Foto credit: Cristi Curta / Mitropolia Ardealului

Comentarii Facebook


Știri recente