Primul hram al Parohiei Sf. Cuv. Teodora din Alexandria Sala Consilina

În zilele de miercuri, 11 septembrie, și duminică, 15 septembrie, a avut loc sărbătoarea hramului Parohiei „Sf. Cuv. Teodora din Alexandria” din Sala Consilina, informează episcopia-italiei.it

Miercuri, în ziua prăznuirii Sfintei Cuvioase Teodora din Alexandria, s-a săvârșit Sfânta Liturghie, slujind împreună alături de părintele paroh Bogdan Filip și părintele Nicolae Budui, protopop al Protopopiatului Misionar Campania-Molise și paroh al Parohiei „Sfântul Apostol și Evanghelist Matei” din Salerno, și de asemenea și părintele Alin Iarca, de la Parohia „Sfântul și Dreptul Simeon și Sfânta Prorociță Ana” din Pescara.

Cuvântul de învățătură a fost rostit de către părintele Alin Iarca, de la Parohia Pescara.

Tot în aceeași zi a fost săvârșită, spre bucuria duhovnicească a credincioșilor, și Taina Sfântului Maslu, părinților prezenți alăturându-li-se cu dragoste și părintele Adrian Roman, de la Parohia „Sfânta Cuvioasă Teodora de la Sihla” din Potenza, Protopopiatul Puglia-Basilicata.

Cuvântul de învățătură a fost rostit de către părintele protopop Nicolae Budui.

Dumincă, 15 septembrie, a fost săvârșită Sfânta Liturghie în prezența autorităților locale, iar credincioșii au avut bucuria de a cinsti în biserică, spre închinare, un fragment din Sfânta Cruce adus de la parohia catolică „Santa Croce” din Buccino, bucurie cu atât mai mare, cu cât cu o zi înainte a fost prăznuită sărbătoarea Înălțării Sfintei Cruci.

Alături de enoriașii Parohiei Sala Consilina la această sărbătoare s-au aflat, unindu-se „în cuget și-n simțiri”, un grup de credincioși de la Mănăstirea „Bunavestire” din Mirabella Eclano, Provincia Avellino, împreună cu părintele ipodiacon Marius Dumea.

După Sfânta Liturghie a avut loc agapa frățească, cei prezenți fiind întâmpinați, după tradiția milenară a poporului român, cu pâine și sare, oferite de copiii parohiei noastre îmbrăcați în costume naționale, și bucurându-se apoi de bucatele pregătite cu pricepere de doamnele din Comitetul parohial.

Comentarii Facebook


Știri recente