Primul episcop al Hotinului a fost comemorat la Bălți. Conferinţa „Visarion Puiu – memorie şi valoare”

La Muzeul de Istorie şi Etnografie din Bălţi a avut loc joi conferința Conferinţa Ştiinţifică „Visarion Puiu – memorie şi valoare”, dedicată primului ierarh al Episcopiei Hotinului. 

La eveniment a participat Preasfințitul Părinte Antonie de Bălți care a rostit o alocuțiune în deschiderea simpozionului, informează Episcopia de Bălți.

Ierarhul a oferit cu acest prilej un set de cărţi apărute Editura Basilica a Patriarhiei Române Muzeului de Istorie şi Etnografie, și volumul Primul jurnal misionar al cuviosului Anatolie Tihai, un apostol român pe ogorul Ortodoxiei japoneze fiecărui conferențiar.

Temele dezbătute în cadrul evenimentului au vizat aspecte biografice ale Mitropolitului Visarion Puiu, aportul în dezvoltarea învăţământului teologic cât și date esențiale despre Episcopia Hotinului.

Evenimentul cultural dedicat marelui ierarh al Bisericii Ortodoxe Române a fost organizat de Muzeul de Istorie şi Etnografie din Bălţi în colaborare cu Secţia Cultură a Primăriei Municipiului Bălţi şi Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălţi.

Foto credit: Episcopia de Bălți

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

O stradă din Arad a primit numele Reginei-Mamă Elena

Strada pe care se află intrarea principală în Domeniul Regal Săvârşin din Arad, a fost denumită „Regina-Mamă Elena”. Evenimentul se înscrie în manifestările dedicate repatrierii și reînhumării osemintelor reginei la Curtea de Argeş Autorităţile au…