Primirea la Ortodoxie a celor de alte credințe

La Editura Institutului Biblic și de Misiune Ortodoxă a apărut de curând, cu aprobarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române și cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, cartea de cult „Primirea la Ortodoxie a celor de alte credințe”, informează „Ziarul Lumina”.

Lucrarea cuprinde: rânduiala primirii la credința ortodoxă a eterodocșilor (mărturisirea de credință care trebuie dată în scris și apoi citită în biserică de cei care vin la Ortodoxie dintre eterodocși; rânduiala ungerii cu Sfântul și Marele Mir a eterodocșilor care vin la credința ortodoxă); rânduiala primirii la Ortodoxie a celor de alte religii (mărturisirea de credință pe care o fac: iudeii, musulmanii și cei de alte religii care vin la Ortodoxie); rânduiala Sfântului Metodie, Patriarhul Constantinopolului, pentru cei care s-au lepădat de Ortodoxie și se reîntorc la ea (rugăciuni curățitoare pentru cei care se reîntorc la adevărata credință și rânduiala ungerii cu Sfântul și Marele Mir). „După ce preotul a luat la cunoștință despre dorința unei persoane de a veni la Ortodoxie, el înștiințează în scris pe ierarhul său eparhiot despre aceasta, trimițând și cererea candidatului scrisă și semnată de el (sau în cazul copiilor de un părinte sau un tutore legal). După ce a primit în scris binecuvântarea pentru începerea catehizării, mai întâi îl întreabă pe cel care vine la Ortodoxie despre toate credințele și învățăturile rătăcite la care a fost părtaș până atunci, arătându-i cu dovezi din Sfânta Scriptură greșelile lor. Apoi îl învață cu stăruință și-l întărește în credința ortodoxă, povățuindu-l cum să viețuiască în chip plăcut lui Dumnezeu. De asemenea, acesta va avea un naș credincios cunoscător și trăitor al dreptei credințe, care să-i fie bun sfătuitor, atât în vederea primirii la Ortodoxie, cât și după aceea”, se menționează în carte.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…