Primii doi militari români căzuți la datorie în Afganistan au un monument în Iași

Batalionul 151 Infanterie „Războieni – Lupii Negri” din cartierul ieșean Tătărași a construit un monument în memoria a doi colegi căzuți la datorie.

Mitropolitul Teofan al Moldovei a oficiat miercuri slujba de sfințire a monumentului dedicat sublocotenenților Iosif Silviu Fogarași și Mihai Anton Samoilă, informează Doxologia.ro.

Ceremonialul religios a fost precedat de intonarea imnului de stat.

În cadrul prelegerii susținute, ierarhul i-a îndemnat pe toți cei care vor trece prin fața monumentului să se oprească pentru o clipă pentru a medita la jertfa militarilor Iosif și Mihail.

Comandantul Batalionului 151 Infanterie Războieni a afirmat despre cei doi camarazi că „sunt memoria vie a unității și un exemplu de dăruire”.

„Istoria Batalionului se identifică prin jertfa militarilor noștri, iar camarazii noștri vor rămâne veșnic în istoria și amintirea noastră”.

Ziua de 11 noiembrie a fost declarată Ziua Veteranilor, în amintirea sublocotenentului post-mortem Iosif Silviu Fogoraşi, primul decedat în 11 noiembrie 2003.

Foto credit: Doxologia.ro

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Regina-Mamă Elena, o personalitate luminoasă

Un text despre viața, personalitatea, și realizările Reginei Elena, realizat de Daniela Șontică, redactor Ziarul Lumina: Regina-Mamă Elena, o personalitate luminoasă Se cuvine în aceste zile să ne îndreptăm atenția către personalitatea Reginei Elena, mama…