Primele declarații ale Arhiereului vicar ales al Devei: Datoria noastră este să fim alături de oameni

Arhim. Nestor Dinculeană și-a exprimat gândurile după alegerea sa ca Arhiereu vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei şi a subliniat datoria slujitorilor Bisericii faţă de păstoriţii lor.

Pentru început, el şi-a manifestat „smerita recunoștință și făgăduință de neostenită lucrare întru ascultare”.

„Smerită recunoștință și mulțumire Preafericirii Voastre pentru purtarea de grijă pe care o aveți față de Sfânta noastră Biserică și în mod special față de Episcopia Devei și Hunedoarei. În acest moment, vă rog, și vă cer să mă primiți cu părinteasca purtare de grijă prin rugăciune și prin sfat de câte ori va fi nevoie”.

„Recunoștință și mulțumire aduc Înaltpreasfințiilor și Preasfințiilor Voastre care astăzi mi-ați acordat încredere pentru această slujire înaltă. Vă mulțumesc din adâncul sufletului și, de asemenea, vă cer cu smerenie să mă purtați în rugăciune și ori de câte va fi nevoie să mă ajutați cu sfatul și cu învățătura cea bună”, a afirmat Arhiereul vicar ales al Devei.

El şi-a îndreptat gândurile şi către Episcopul Gurie al Devei şi Hunedoarei.

„Îi datorez întreaga mea formare în ceea ce privește slujirea lui Dumnezeu, atât formare profesională, cât și formare administrativă, gospodărească și spirituală. Îi mulțumesc din adâncul sufletului și făgăduința de neostenită lucrare întru ascultare o făgăduiesc către Preasfinția Sa, făgăduindu-i ca de acum înainte să fiu ascultător, slujitor, pentru binele eparhiei pe care Preasfinția Sa o păstorește”.

„Nădăjduiesc să răspund așteptărilor pe care Preasfinția Sa le are de la mine și să lucrez împreună cu Preasfinția Sa pentru bunul mers al Bisericii noastre strămoșești în județul Hunedoara”.

Moment din şedinţa Sfântului Sinod în care a fost ales Arhiereul vicar al Devei şi Hunedoarei. Foto credit: Basilica.ro / Mircea Florescu

Arhim. Nestor Dinculeană a subliniat că prin învestirea în această funcţie se va dedica şi mai mult oamenilor.

„Este foarte importantă această slujire pentru Episcopia Devei și Hunedoarei de unde eu vin, pentru că în această eparhie, ca în toate eparhiile din țara noastră, este nevoie de misiune, slujire și împreună lucrare pentru slava lui Dumnezeu și pentru bunul mers al Bisericii noastre”.

„În societatea în care trăim, poporul este greu încercat. De aceea, sprijin, nădejde și ajutor nu pot veni decât de la Dumnezeu. Iar aceasta este datoria noastră a slujitorilor Bisericii: să fim alături de oameni, să fim liantul prin care aceștia ajung la Dumnezeu, unde găsesc nădejde, ajutor, dragoste și pace”.

Arhiereul vicar al Devei şi Hunedoarei a fost ales în şedinţa de lucru a Sfântului Sinod din 25 februarie. El va purta titulatura de Hunedoreanul.

Foto credit: Basilica.ro / Mircea Florescu


Abonează-te la newsletter şi fii la curent cu noutăţile!

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.  

Comentarii Facebook


Știri recente