Primele antrenamente pentru „Run for life”. Beatrice Șerban și Diana Kovacs s-au înscris la semimaraton

Primul antrenament oficial pentru semimaratonul din 10 martie a avut loc duminică în Parcul Al. I. Cuza (fost IOR), din sectorul 3 al Capitalei. După prima săptămână de înscrieri aproximativ 100 persoane s-au alăturat cauzei umanitare, printre care Beatrice Șerban, campioană mondială la culturism, şi Diana Kovacs, campioană la judo.

Competiţia organizată de Voluntarii Paraclisului Catedralei Naţionale în parteneriat cu asociaţiile Club Sportiv Ro, Club Maraton şi Elite Running, are drept scop conştientizarea riscului de cancer de col uterin şi tratarea acestuia. De asemenea, aceasta îşi propune promovarea alergării in aer liber şi a unui stil de viaţă sănătos.

Antrenament pentru Run for life ©Voluntarii Paraclisului Catedralei Naţionale 

„Invităm cât mai multe persoane să se alăture acestei cauze. Cei bolnavi au nevoie de noi!”, a spus Danuţ Prună, coordonatorul grupului de voluntari al Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului. El a explicat că cei care doresc să sprijine această cauză umanitară pot opta pentru trei variante: Semimaraton Run for Life – 21.1 km, Cursă de 10 km, sau Cursă de 3.7 km. Obiectivele acestui eveniment sunt următoarele:

  • conştientizarea importanţei diagnosticării precoce a cancerului în vederea tratării,
  • strângerea de fonduri necesare achiziţionării aparaturii medicale ce depistează cancerul de col uterin,
  • sprijinirea copiilor internaţi la Institutul Oncologic Bucureşti prin achiziţionarea materialelor de uz zilnic.

Conform analizei Institutului National de Sănătate Publică, România are cele mai înalte rate de incidenţă şi mortalitate prin cancer de col uterin din Europa. Mortalitatea mare este explicabilă prin faptul că, în România, femeile ajung la medic în stadiile tardive ale bolii, când cancerul este invaziv. Odată la două ore o româncă este diagnosticată cu cancer de col uterin.

Dintre toate tumorile maligne, cancerul de col uterin este cel care poate fi controlat şi prevenit cu ajutorul efectuarii periodice a testului Babeş-Papanicolau.

Pentru înscriere şi detalii, accesaţi: runforlife.ro.

Foto credit: Voluntarii Paraclisului Catedralei Naţionale

Comentarii Facebook


Știri recente