Primatul Bisericii Ortodoxe a Ciprului s-a întâlnit cu Papa Benedict al XVI-lea

Arhiepiscopul Hrisostom al II-lea, întâistătătorul Bisericii Ortodoxe a Ciprului, s-a întâlnit în dimineața zilei de astăzi, 28 martie 2011, cu Papa Benedict al XVI-lea, informează doxologia.ro.

În timpul întâlnirii, potrivit Biroului de Presa al Vaticanului, au fost examinate, printre altele, situația creștinilor în Orientul Mijlociu și problema libertății religioase de pe insula mediteraneană.

Papa Benedict al XVI-lea și Arhiepiscopul Hrisostom al II-lea s-au mai întâlnit atât în timpul vizitei efectuate de întâistătătorul Bisericii cipriote la Roma, în perioada 12-19 iunie 2007 cât și a călătoriei papei în Cipru, în perioada 4-6 iunie 2010.

Imediat după întâlnirea cu Papa Benedict al XVI-lea, Arhiepiscopul Hrisostom al II-lea s-a mai întâlnit cu Cardinalul Tarcisio Bertone. Pentru zilele următoare sunt programate întrevederi cu Cardinalul Leonardo Sandri, prefect al Congregației pentru Bisericile Orientale și cu cardinalul Kurt Koch, președintele Consiliului Pontifical pentru Promovarea Unității Creștinilor, cu Cardinalul Gianfranco Ravasi, președintele Consiliului Pontifical pentru Cultură și Cardinalul Jean-Louis Tauran, președintele Consiliului Pontifical pentru Dialogul Interreligios.

Biserica din Cipru, întemeiată, potrivit Noului Testament, de Sf. Ap. Pavel și Sf. Ap. Barnaba, a jucat un rol central în istoria recentă a Ciprului. Imediat după obținerea independenței, în 1960, Arhiepiscopul Makarios al III-lea a fost ales primul președinte al Republicii nou formate. După instaurarea ocupației turce a Ciprului de nord, în 1974, și după separarea celor două comunități de pe insulă, ciprioții greci și ciprioții turci, succesorul lui Makarios al III-lea, Arhiepiscopul Hrisostom I, a însoțit țara spre intrarea în Uniunea Europeană. În 2006, Hrisostom al II-lea a fost ales primat al Bisericii Ortodoxe.

Comentarii Facebook


Știri recente