Primarul Iașilor a vizitat primăria și centrul eparhial din Cahul. Ce roade a dat înfrățirea celor două orașe

Înfrățirea dintre municipiile Iași și Cahul se concretizează în plan urbanistic, cultural și educațional. Primarul Iașilor a vizitat joi primăria și Centrul Eparhial din orașul basarabean Cahul.

Vizita a fost prilejuită de donarea către Primăria Cahul a trei autospeciale de evacuare a deșeurilor. Înmânarea lor a avut loc în prezența celor doi primari, a Excelenței Sale Anca Corfu, Consul general al României la Cahul, și a Preasfințitului Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud. La eveniment a participat și Maestrul Eugen Doga, compozitor, pianist și dirijor.

Primarul din Cahul, Nicolae Dandiș, a mulțumit Primarului Mihai Chirica și Consiliului Local Iași pentru donație și pentru colaborare.

El a mai propus un schimb de experiență destinat tinerilor cu rezultate bune la învățătură din cele două orașe, o colaborare în domeniul restaurării între Muzeul Ținutului din Cahul și Muzeul din Iași, participarea Orchestrei Filarmonicii din Iași la Festivalul Internațional de Muzică Clasică „Crescendo” din Cahul, precum și alte idei care vizează instruirea funcționarilor, proiectele de infrastructură și altele asemenea. Propunerile au fost bine primite de Primarul Mihai Chirica.

Primarul Iașilor a vizitat și Centrul Eparhial din Cahul, unde a fost primit de Episcopul Basarabiei de Sud. Preasfințitul Părinte Veniamin i-a prezentat activitățile din eparhie și l-a condus pe edilul ieșean la câteva șantiere din Cahul și la Mănăstirea „Sf. Treime” din satul basarabean Roșu.

Episcopul Veniamin le-a oferit oaspeților de la Primăria Iași câte o icoană joi, 5 mai 2022. Foto: Facebook / Episcopia Basarabiei de Sud

Primarul Mihai Chirica a apreciat lucrarea Preasfințitului Părinte Veniamin, a oferit daruri episcopiei și a vorbit despre bunele relații dintre Primăria și Arhiepiscopia Iașilor. Conlucrarea cu preoții este în beneficiul comunităților, a precizat Mihai Chirica, subliniind că aceste bune practici ar trebui extinse și în Basarabia.

La întâlnire a participat și Excelența Sa, Anca Corfu, Consul General al României la Cahul.

Episcopul le-a oferit oaspeților câte o icoană, invitându-i să revină la Cahul ori de câte ori programul le permite.


Orașul Cahul s-a înfrățit cu orașul Iași în 27 martie 2021, de atunci fiind realizate unele vizite de studiu sau schimburi de experiență între cele două localități.

Foto credit: Facebook / Primăria Municipiului Cahul (deschidere articol)

Comentarii Facebook


Știri recente