Prima zi a vizitei canonice a Preafericitului Părinte Daniel în Mitropolia Ortodoxă Română a Europei Occidentale și Meridionale

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, însoțit de o delegație a Bisericii Ortodoxe Române, efectuează, zilele acestea, o vizită canonică în Mitropolia Ortodoxă Română a Europei Occidentale și Meridionale, cu sediul la Paris. Astăzi, 9 iulie 2009, în jurul prânzului, delegația a fost întâmpinată, la Catedrala „Sfinții Arhangheli Mihail, Gavriil și Rafail” din Paris de Înaltpreasfințitul Părinte Iosif, Mitropolitul Europei Occidentale și Meridionale. Cu acest prilej, a fost oficiată o slujbă de Te Deum. De asemenea, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a ținut un cuvânt de învățătură.

Tot astăzi, la Centrul de Studii Ecumenice ISTINA a avut loc lansarea cărții Preafericitului Părinte Patriarh Daniel „La joie de la fidélité” („Bucuria fidelității”), apărută recent la editura pariziană CERF. Cu acest prilej, Preafericirea Sa a susținut prelegerea cu tema „Teologie academică și spiritualitate eclesială”.

În cursul acestei seri va avea loc ceremonia de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa Preafericitului Părinte Patriarh Daniel de către Institutul de Teologie Ortodoxă „Saint Serge” din Paris. Cu această ocazie, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române va susține o prelegere cu tema „Libertate și responsabilitate în Biserică”.

Sursa: TRINITAS TV

Comentarii Facebook


Știri recente