Prima zi a Postului Naşterii Domnului la Catedrala din Râmnicu Vâlcea

În prima zi din Postul Naşterii Domnului, duminică, 15 noiembrie 2015, Înaltpreasfinţitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală Sfântul Nicolae din Râmnicu Vâlcea, informează site-ul oficial al Eparhiei.

În cuvântul de învăţătură rostit, Înaltpreasfinţia Sa a vorbit despre Pilda samarineanului milostiv, chip de milostenie şi iubire jertfelnică faţă de aproapele, şi, în mod special, despre nevoia de solidaritate dintre neamuri, de care societatea contemporană are o atât de mare nevoie astăzi.

În încheiere, Înaltpreasfinţia Sa i-a îndemnat pe toţi cei prezenţi să urmeze fapta milostivă şi necondiţionată a samarineanului milostiv şi, totodată, să înmulţească rugăciunea pentru pacea lumii, deoarece rugăciunea este şi rămâne cel mai puternic izvor de lumină şi înțelepciune, de înnoire spirituală şi morală în viaţa Bisericii, dar şi în viaţa societății noastre.

Postul Crăciunului amintește de postul îndelungat al patriarhilor și drepților din Vechiul Testament, în așteptarea venirii lui Mesia – Izbăvitorul. După unii tâlcuitori ai cultului ortodox, prin durata lui de 40 de zile, acest post ne aduce aminte și de postul lui Moise de pe Muntele Sinai, când acesta aștepta să primească cuvintele lui Dumnezeu, Decalogul (cele 10 porunci), scrise pe lespezile de piatră ale Tablelor Legii.

Comentarii Facebook


Știri recente