Prima zi a anului școlar la Seminarul Teologic Sf. Neagoe Vodă Basarab

În municipiul Curtea de Argeș a fost organizată astăzi festivitatea pentru începutul anului școlar la seminarul teologic Sf. Neagoe Vodă Basarab. Evenimentul s-a desfășurat în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului.

Chiriarhul Eparhiei a oficiat o slujbă de tedeum în Catedrala Arhiepiscopală, urmată de o întâlnire a Înaltpreasfinției Sale cu toți profesorii seminarului, organizată în sala Manole din incinta Palatului Arhiepiscopal, după cum ne-a mărturisit Pr. Ciprian Necula.

Înaltpreasfinția sa a citit mesajul transmis de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel pentru începutului anului școlar. Au urmat din partea Înaltpreasfinției Sale îndemnuri folositoare pentru profesorii școlii, de a-și face cum se cuvine datoria, veghind la respectarea disciplinei și contribuind la îmbogățirea cunoștințelor elevilor, iar pentru elevi, de a fi ascultători, disciplinați și sârguincioși, dar și pentru părinți, care trebuie să contribuie, alături de profesori, la formarea tinerilor elevi seminariști.

În anul școlar 2013-2014 în Seminarul Telogic din Curtea de Argeș vor studia un număr de 150 de elevi, împărțiți pe două sectoare: Teologie Pastorală și Patrimoniu Cultural.

Comentarii Facebook


Știri recente