Prima vizită a Mitropolitului Serafim în noua biserică a parohiei din Chemnitz

În weekendul 08-09 iulie 2017 IPS Mitropolit Serafim a efectuat o vizită canonică în Parohia Sfântul Vitus și Sfântul Ștefan cel Mare din Chemnitz, informează site-ul oficial al Mitropoliei Germaniei.

Sâmbătă a fost săvârșită Taina Sfântului Maslu, ocazie cu care și credincioși din alte parohii s-au rugat împreună cu Mitropolitul lor. Au urmat apoi o seară duhovnicească, ocazie cu care credincioşii au avut ocazia să poarte discuții duhovnicești într-o atmosferă cordială cu Părintele Mitropolit.

Duminică a fost sărbătorit hramul la care credincioși din toată Germania de Est au luat parte la Sfânta Liturghie.

Sfânta Liturghie a fost precedată de binecuvântarea locașului de cult de Părintele Mitropolit, urmând ca în viitor, după amenajarea corespunzătoare, să aibă loc târnosirea bisericii. Apoi, a urmat hirotesirea tânărului teolog Ioan-Cristian Pavăl întru citeț ca recunoaștere pentru eforturile deosebite pe care acesta le face pentru asigurarea unei cântări liturgice corespunzătoare.

În cuvântul rostit la finalul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinţia Sa a subliniat fărâmițarea apărută în suflet ca urmare a păcatului. Acesta reprezintă cauza pentru care cei doi demonizați erau scindați în mulțime de demoni care îi stăpâneau și care îi îndepărtau de semenii lor.

De asemenea, Mitropolitul Serafim a lăudat comunitatea din Chemnitz care a reușit, la doar 2 ani de la înființare, să își procure un locaș de cult adecvat împreună cu un mic centru parohial. Aceasta s-a putut realiza prin generoasa susținere a Domnului Horst Fries care s-a implicat atât prin cumpărarea imobilului și a terenului aferent, dar ajută în continuare la renovarea și înfrumusețarea centrului parohial.

Agapă frățească a încheiat serbarea hramului parohiei din Chemnitz.

Comentarii Facebook


Știri recente