Prima Spovedanie a elevilor și Serbare de Crăciun la Viena

După o pregătire de două luni, au venit la prima Sf. Taină a Spovedanie copii ortodocși români care au început școala din Viena în toamnă, după cum ne informează Pr. Emanuel Nuțu. La Sf. Liturghie de Duminică au primit în mod foarte festiv Sfânta Taină a Împărtășaniei după ce au fost și spovediți. De la vârsta de șapte ani copiii trebuie să conștientizeze că pot săvârși lucruri rele, păcate, care murdăresc sufletul ce trebuie să se purifice apoi prin Taina Spovedaniei.

La Biserica Ortodoxă Română din Viena a fost organizată și Serbarea de Crăciun, susținută de către elevii care participă la ora de religie. Frumos îmbrăcați, unii cu costume tradiționale și plini de emoții, copiii au pășit pe ‘scena’ din sala parohială a Bisericii și cu chipul lor senin și nevinovat ațintit către părinți și credincioșii veniți să-i asculte, au cântat câteva colinde românești, care au adus aminte celor prezenți de frumoasele tradiții românești din preajma Crăciunului. Unii elevi mai îndrăzneți au rostit poezii în limba română și germană și au citit texte din Sfânta Scriptură care aduc aminte de Nașterea Domnului nostru Iisus Hristos.

La sfârșitul spectacolului, după ce toți cei prezenți au cântat tradiționalul nostru La mulți ani!, copiii au primit darurile lăsate de către Moș Crăciun sub pomul de brad frumos împodobit, ca răsplată pentru cumințenia lor și pentru efortul depus în a învăța în limba noastră strămoșească colinde și poezii.

În final, toți cei prezenți au fost invitați să servească un pahar de vin fiert și ceva dulce de post, pentru a ne aminti de darul pe care colindătorii îl primesc atunci când, prin nămeți și ger, aduc vestea Nașterii Domnului la casele creștinilor.

Comentarii Facebook


Știri recente