Prima slujire a unui mitropolit în parohia Cetan, jud. Cluj

IPS Andrei - Duminica mironosiţelor 2017

Credința neclintită, fidelitatea absolută și o inimă tandră și iubitoare, acestea sunt virtuțile femeii creștine enumerate de IPS Părinte Andrei în cuvântul adresat duminica aceasta credincioșilor parohiei Cetan.

Localnicii din Cetan au primit, în Duminica mironosiţelor, pentru prima dată în istoria parohiei vizita unui mitropolit. Astfel, un număr mare de credincioși au participat la slujba oficiată de ierarh, alături de care s-a aflat un sobor de 10 preoți.

Răspunsurile la Sfânta Liturghie din data de 30 aprilie au fost oferite de corul monahiilor de la mănăstirea Piatra Fântânele, informează Radio Renaşterea.

Pornind de la virtuțile femeilor mironosițe, cărora Biserica Ortodoxă le-a dedicat cea de-a treia duminică de după Sfintele Paști, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a vorbit în cuvântul său despre cele trei calități ale femeilor creștine în general.

Prima virtute pe care o vedem la mamele și la bunicile noastre este o credință puternică și neprefăcută. Ele au o credință tare pe care o transmit copiilor; uneori și bărbaților. O a doua virtute pe care o observăm la femeile creștine este fidelitatea lor care trece până dincolo de mormânt. Când e vorba de ființe dragi ele au curajul să intervină în orice împrejurare ca să le salveze pe acestea. În al treilea rând, femeile creștine au o inimă tandră și iubitoare.

Manifestările s-au încheiat cu o slujbă de binecuvântare a casei parohiale nou construite.

 

Comentarii Facebook


Știri recente