Prima slujbă arhierească în noua parohie românească din Innsbruck

Românii ortodocși din Innsbruck au participat la prima slujbă arhierească săvârșită în orașul lor, duminică, 22 februarie 2015, de către Înaltpreasfințitul Părinte Serafim, Mitropolitul Ortodox Român al Germaniei, Europei Centrale și de Nord, înconjurat de un sobor de preoți.

Sâmbătă, 21 februarie, Înaltpreasfințitul Serafim a avut o întrevedere cu Excelența Sa, Dr. Manfed Scheuer, episcopul catolic din Innsbruck, cu care a discutat despre primirea de către parohia românească a unei biserici sau capele catolice, spre folosință, potrivit mitropolia-ro.de. La întrevedere au participat și PC Pr. Mircea Oniga, parohul comunității românești de aici și PC Pr. Ioan Nemeș din Konstanz.

A doua zi, de Duminica Izgonirii lui Adam în Rai, la Sfânta Liturghie săvârșită în biserica sârbească de către ÎPS Serafim. Din soborul slujitor au făcut parte pr. Ioan Nemeș, pr. Mircea Oniga, diac. Dumitru Dura, secretar eparhial și diac. Florin Bariș (parohia Konstanz). La slujbă au participat credincioși români din Innsbruck și Konstanz.

Parohia a avut cu această ocazie ca oaspeți pe Excelența Sa, Dr. Manfed Scheuer, episcopul catolic din Innsbruck și Excelența Sa, Mag. Olivier Dantine, Superintendent evanghelic în landul Tirol.

Comentarii Facebook


Știri recente