Prima Sfântă Liturghie oficiată de IPS Andrei în biserica parohiei „Sf. Ap. Petru și Pavel”, din cartierul clujean Mănăștur

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a binecuvântat duminică lucrările realizate la biserica parohiei „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, din cartierul Mănăștur din Cluj-Napoca. În continuare, ierarhul a oficiat prima Sfânta Liturghie în lăcaşul de cult clujean.

Înainte de slujba de binecuvântare, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei  a sfințit o troiță amplasată în fața locașului de cult, închinată eroilor revoluției din 1989.

În omilia sa, ierarhul le-a vorbit credincioșilor despre Taina Pocăinței, îndemnându-i să-și schimbe viața și să renunțe la patimi.

Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost oferite de corul parohiei, dirijat de conf. univ. Dorin Simionescu. La finalul Sfintei Liturghii, parohul bisericii, părintele Vasile Raus a mulțumit Înaltpreasfințitului Părinte Andrei pentru slujire, iar credincioșilor pentru sprijinul oferit în ridicarea locașului de cult:

Pentru toate eforturile depuse în ridicarea bisericii „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, părintele paroh Vasile Raus a primit din partea Înaltpreasfințitul Părinte Andrei  distinctia Crucea Arhiepiscopală.


Construcția bisericii Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din  cartierul  Mănăștur din Cluj-Napoca a început în anul 1990, iar în 1994 a fost finalizat demisolul, în care s-a slujit  până astăzi. Biserica, de dimensiuni impresionante, situată pe strada Primăverii, este pregătită de pictură.

Comentarii Facebook


Știri recente

Factbox: Ortodoxia românească în Canada

De Ziua Canadei (1 iulie), prezentăm principalele date despre prezența ortodocșilor români în această țară. Peste o cincime din populația Canadei este sosită în această țară prin imigrație. La recensământul din 2016, aproape un sfert…