Prima Sfântă Liturghie la Parohia Firenze II din Italia

În urma hotărârii Consiliului Eparhial și prin decizia Preasfințitului Părinte Siluan, Episcopul Episcopiei Ortodox Român al Italiei, începând cu data de 10 martie 2016, s-a înființat Parohia „Sfânta Muceniță Lucia” – Firenze II din Italia, al cărei hram se prăznuiește pe 13 decembrie, informează episcopia-italiei.it.

Prima Sfântă Liturghie în Biserica „Sfânta Muceniță Lucia” a fost oficiată duminică, 13 martie 2016, de către Preotul paroh Ioan Trandafir Bobîrnea. Tot în această zi a fost așezată în locașul de cult racla ce adăpostește fragmente din moaștele Sfintei Mucenițe Lucia, oferite parohiei nou înființate de către Episcopia Ortodoxă Română a Italiei.

După Sfânta Liturghie, Părintele Ioan Trandafir Bobîrnea a mulțumit oficial conducerii Bisericii Catolice și preotului catolic Don Giancarlo pentru ajutorul acordat, precum și tuturor membrilor parohiei care sprijină organizarea și bunul mers al noii parohii.

Locașul de cult este situat în partea de Sud a orașului Firenze și a fost pus la dispoziția comunității ortodoxe române de către Arhiepiscopia Catolică din Firenze.

La final, toți cei prezenți au participat la agapa parohială pregătită de credincioși.

Comentarii Facebook


Știri recente