Prima Sfântă Liturghie în municipiul Pinto, Comunidad de Madrid

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Timotei, Episcopul Ortodox Român al Spaniei și Portugaliei și cu acordul Excelenței Sale JoaquínMaría López deAndújary Cánovas del Castillo, Episcopul diocezei catolice de Getafe, duminică, 9 noiembrie 2014, s-a oficiat pentru prima dată Sfânta Liturghie în municipiul Pinto, Comunidad de Madrid. Slujirea liturgică a avut loc în biserica parohiei catolice San Francisco Javier din Pinto și a debutat la orele 09:30 cu Acatistul Sfântului Ierarh Nectarie Taumaturgul din Eghina, prăznuit în această zi. În continuare s-a oficiat Sfânta Liturghie de către pr. Dorin Sas, răspunsurile fiind date de grupul vocal al parohiei condus de dna. Viorica Bobocea, membrele corului fiind îmbrăcate în straie populare maramureșene.

“Din partea autorităților locale au fost prezenţi: Miriam Rabaneda Gudiel – doamna primar a localității Pinto, Fernando González Jaén – Concejal de Educación y Juventud, Alberto de las Heras Arroba – Concejal de Tráfico, Transportes y Proyección Exterior, Juan Guillermo Padilla Jimenez – Jefe de gabinete del Alcaldia, Juan Angel Barajas –Asesor de Participacion Ciudadana, Maria de la Paloma Cortes Morcillo –Președinta Asociației “Nuevos Pintenos”. A asistat și pr. Pedro Manuel Merino Quesada, parohul parohiei catolice San Francisco Javier, amfitrionul acestui eveniment istoric, un mare iubitor și cunoscător al valorilor Bisericii Răsăritene. După cuvântul de învățătură rostit după otpust, prim-edilul municipiului Pinto a transmis românilor prezenți un mesaj de suflet, îndemnându-i la unitate și cooperare spre binele comun al tuturor, în deplină înțelegere și toleranță. În semn de aleasă prețuire față de susținerea intereselor comunității românești, pr. Dorin Sas a oferit doamnei primar o frumoasă icoană cu Maica Domnului. A vorbit apoi și gazda evenimentului, pr. Pedro Manuel Merino Quesada, care a dăruit parohului ortodox o carte cu omiliile papei Francisco: “Doar dragostea ne poate salva”, a precizat pr. Dorin Sas.

La final, după cum ne-a transmis pr. Dorin Sas, toți credincioșii au fost miruiți, iar la ieșirea din biserică a urmat agapa frățească din produsele gastronomice românești. După îndătinatele fotografii de grup, doamna primar și membrii delegației oficiale au semnat în Cartea de Aur a parohiei românești din Valdemoro.

Filia Pinto aparține încă de la înființare de Parohia Ortodoxă Română “Sfinții Mărturisitori Visarion, Sofronie și Oprea” Valdemoro, fiind situată geografic la 8 km de centrul parohiei. La o populație totală de aproximativ 50. 000 de locuitori, aici trăiesc peste 1. 000 de români.

Comentarii Facebook


Știri recente