Prima sesiune a Consiliului Național ASCOR: Rugăciune, rapoarte de activitate și planuri de acțiune

Membrii ASCOR din toată țara s-au întrunit vineri în prima sesiune a Consiliului Național ASCOR din acest an. Ei au prezentat raportul de activitate pe anul trecut și au stabilit planuri de acțiune pentru anul în curs. La lucrări au participat ierarhul Dunării de Jos și reprezentanții Sectorul teologic-educațional al Administrației Patriarhale.

Programul zilei a debutat cu Sfânta Liturghie și slujba de Te Deum oficiate de Protoiereul de Brăila, Părintele Ștefan Constandache, şi preotul slujitor de la Capela „Sf. M. Mc. Pantelimon” a Aşezământului social de la Lacu Sărat, județul Brăila.

Lucrările s-au desfășurat apoi în Sala de şedinţe „Sf. Ioan Evanghelistul” din cadrul aşezământului.

În deschidere, Părintele Profesor Nicușor Beldiman, consilier patriarhal la Sectorul teologic-educațional, a citit mesajul Părintelui Patriarh Daniel, iar Arhiepiscopul Dunării de Jos a rostit un cuvânt duhovnicesc.

Sfânta Liturghie și slujba de Te Deum în debutul Consiliului Național ASCOR, vineri, 13 mai 2022. Foto: Facebook / Arhiepiscopia Dunării de Jos

Înaltpreasfințitul Părinte Casian le-a vorbit apoi tinerilor despre vieţuirea frumoasă ca rod al formării sănătoase în iubirea revărsată de Dumnezeu pentru pacea dintre oameni şi pentru comuniunea frăţească.

În continuare, tinerii au prezentat rapoartele de activitate pe anul trecut şi au stabilit proiectele pentru anul în curs. Printre acestea se numără acțiuni ca donarea de sânge, pelerinajele şi schimburile de experienţă, un volum de conferinţe ASCOR şi un album foto naţional, realizarea site-ului ASCOR naţional și participarea la Tabăra Internaţională din Suprasl, Polonia.

Prima zi a Consiliului Național ASCOR 2022 s-a încheiat în Aula Magna a Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi cu lansarea albumului foto ASCOR Galaţi 30 şi a filmului de prezentare a principalelor activităţi desfăşurate de ASCOR Galați de-a lungul timpului.

Arhiepiscopul Casian a vorbit la Consiliului Național ASCOR, vineri, 13 mai 2022, despre vieţuirea frumoasă ca rod al formării sănătoase. Foto: Facebook / Arhiepiscopia Dunării de Jos

Consiliului Naţional ASCOR continuă sâmbătă și duminică și include activităţi şi programe în diferite locaţii din cele două judeţe ale eparhiei Dunării de Jos – Galaţi şi Brăila. Eparhia este gazda Consiliului Național ASCOR din acest an.

Evenimentul se va încheia duminică, 15 mai, cu participarea tinerilor la Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Casian la Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi şi cu o agapă festivă.


Asociația Studenților Creștin-Ortodocși din România (ASCOR) a împlinit în 2020 trei decenii de existență. A fost fondată în 14 iunie 1990 la București, cu binecuvântarea Sfântului Sinod, la inițiativa unor studenți și doctoranzi de la diferite facultăți. Organizația are caracter național, cu filiale în toate centrele universitare din țară: Sibiu, Craiova, Alba-Iulia, Oradea, Timișoara, Baia-Mare, Iași, Suceava, Bacău, Galați, Constanța, Tulcea.

Foto credit: Facebook / Arhiepiscopia Dunării de Jos

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente