Prima școală ortodoxă gimnazială la Cluj

Școala Gimnazială Ortodoxă din Cluj își va deschide porțile pentru prima dată pe 16 septembrie 2013. Proiectul Școlii Gimnaziale Ortodoxe este realizat de Seminarul Teologic Ortodox din Cluj-Napoca în colaborare cu Arhiepiscopia Clujului. Acesta dorește reînvierea învățământului confesional ardelean, ce a fost cunoscut în perioada interbelică prin Liceul Ortodox de fete „Doamna Stanca” și Liceul Ortodox de băieți „Mitropolitul Simion Stefan”, ambele închise în 1948.

Noua școala confesională de nivel gimnazial își are sediul pe str. Meseriilor nr. 22, având o poziție semicentrală. Această unitate de învățământ își propune să ofere copiilor o educație în spiritul valorilor creștine, dar și un mediu adecvat dezvoltării lor. Astfel copiii vor avea parte de o pregătire temeinică oferită de cadre didactice cu experiență și de un program After School cu cercuri tematice: lectură, pictură, muzică și limbi străine.

Care este misiunea școlii confesionale ne spune directorul Seminarului Teologic Ortodox din Cluj-Napoca, Pr. Liviu Vidican Manci: „Ne dorim o întărire a învățământului confesional în această zonă a Transilvaniei. Proiectul asta își propune să ofere părinților și implicit elevilor posibilitatea de a urma o școală bună în care educația să fie de calitate, în spiritul valorilor moral-creștine. De aceea Seminarul Teologic Ortodox din Cluj a înființat din anul școlar 2013-2014 și ciclul gimnazial, pentru a avea o continuitate în educația copiilor. Astfel din acest nou an școlar avem autorizare pentru clasele pregătitoare și clasele I-IV, clasele V-VIII și respectiv liceu, profil teoretic, filieră vocațională cu teologia și filologie, chiar de anul acesta avem și profilul filologie intensiv engleză. Misiunea noastră este să transformăm acești copii în membrii serioși ai societății și oameni ai lui Dumnezeu. Aceasta este misiunea școlii noastre, nu alta. Nu vrem să facem clerici din ei, nu acesta este obiectivul. Clasele de pastorală pregătesc preoți misionari, iar clasele de filologie dascăli buni, traducători, filologi sau lingviști și alte categorii pe care piața muncii le cere la ora aceasta”

Părinții clujeni care încă nu și-au înscris copiii în clasa a V-a și doresc ca micuții lor să beneficieze de o educație de calitate își mai pot înscrie copiii la Școala Gimnazială Ortodoxă din Cluj. Înscrierile se mai pot face până pe 12 septembrie la Seminarul Teologic Ortodox din Cluj din Piața Avram Iancu nr. 18.

Comentarii Facebook


Știri recente