Prima parte a Canonului Sf. Andrei Criteanul, la Catedrala Voievodală din Buzău

La Catedrala Voievodală Adormirea Maicii Domnului din Buzău, un sobor de preoți și diaconi, condus de Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, a săvârșit slujba Pavecerniței Mari în cadrul căreia s-a citit prima parte a Canonului Sfântului Andrei Criteanul. Cântările liturgice au fost intonate de psalții Catedralei Voievodale, ne-a transmis Dragoș Olteanu, purtătorul de cuvânt al Eparhiei.

Credincioșii buzoieni au participat în număr mare la această rânduială specială, rugându-se pentru a primi harul și ajutorul lui Dumnezeu pe întreaga perioadă a Postului Sfintelor Paști.

În cuvântul său, ierarhul a vorbit în 27 februarie 2017 despre adevăratul sens al postului și a evidențiat principalele aspecte din viața Sfântului Andrei, Arhiepiscopul Cretei, care a alcătuit Canonul cel Mare. Prin intermediul acestui canon oamenii sunt chemați la pocăință, la smerenie, la rugăciune mai intensă și la săvârșirea faptelor bune, a spus Înaltpreasfinția Sa.

Canonul Sfântului Andrei Criteanul se citește pe fragmente, în primele patru zile ale Postului Sfintelor Paști, în cadrul Pavecerniței Mari, iar miercuri, în săptămâna a cincea din Post, se cântă integral în cadrul slujbei numite Denia Canonului cel Mare.

Comentarii Facebook


Știri recente