Prima întrevedere cu autoritățile din Manzanares, Spania

Preasfințitul Părinte Timotei, Episcopul Ortodox Român al Spaniei și Portugaliei, și Consulul României la Ciudad Real, domnul Liviu Popa, au avut o întâlnire vineri, 24 februarie 2012, cu primarul localității Manzanares, Antonio López de la Manzanara, oficialul fiind însoțit de consilierul pe Cultură și Culte din cadrul primăriei, Manuel Martín-Gaitero, informează site-ul episcopiaspanieiportugaliei.es.

A luat parte la întrevedere și preotul ortodox din Manzanares, pr. Gheorghe Cucul, desemnat recent spre păstorirea românilor din zonă. De altfel, unul dintre subiectele abordate a fost situația nou-înființatei parohii ortodoxe române de aici, care într-un timp destul de scurt, puțin peste o lună, a reușit să obțină un spațiu pentru oficierea sfintelor slujbe.

Având în vedere apropierea de praznicul Învierii Domnului, s-au depus documentele necesare pentru ca Primăria Manzanares să pună la dispoziția parohiei un spațiu pentru săvârșirea slujbei din noaptea de Înviere. În acest scop au fost vizitate câteva locații, una dintre ele fiind chiar pavilionul expozițional din oraș cu o capacitate destul de mare.

Prezența domnului consul Liviu Popa a fost un prilej oportun pentru a dezbate și principalele probleme și situații ale comunității de români din Manzanares, care se află în jurisdicția Consulatului de la Ciudad Real. Potrivit oficialului, probleme identificate în rândul românilor stabiliți în Spania țin în general de documentație, întocmirea actelor, a certificatelor de căsătorie, naștere și deces. De asemenea, reprezentanții primăriei s-au arătat deschiși inițiativei înființării unei asociații a românilor din Manazanares, care să răspundă promt nevoilor românilor și care să medieze relațiile lor cu autoritățile.

Comentarii Facebook


Știri recente