Prima întâlnire din acest an a preoţilor din Protopopiatul Lazio II. Tema reuniunii a vizat rolul Bisericii Ortodoxe românești în realizarea Marii Uniri de la 1918

În Parohia Botezul Domnului – Monterotondo din Italia s-a desfăşurat în 6 ianuarie 2018 prima întâlnire din acest an a clericilor din Protopopiatul Lazio II.

În timpul întâlnirii, părintele paroh Bogdan Petre de la parohia Monterotondo, gazda întrunirii din luna aceasta, a prezentat un referat despre rolul Bisericii ortodoxe românești în realizarea Marii Uniri de la 1918, marcând astfel tematica Anului omagial al unității de credință și de neam și a Anului comemorativ al făuritorilor Marii Uniri de la 1918, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Prima adunare protopopială din 2018 s-a încheiat în duh de rugăciune prin slujba Acatistului, la finalul căreia părintele protopop Gabriel Ioniță a rostit un cuvânt referitor la Praznicul Botezului Domnului, iar părintele paroh Bogdan Petre a adresat un cuvânt de mulțumire tuturor preoților și credincioșilor prezenți.

Foto Credit: Episcopia Italiei

Comentarii Facebook


Știri recente