Prima ediţie a Marşului pentru Viaţă în Ineu, Jud. Arad

În oraşul Ineu din judeţul Arad a avut loc joi, 31 martie 2016, prima ediţie a Marşului pentru Viaţă, informează site-ul oficial al Eparhiei. Evenimentul s-a desfăşurat cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, şi a fost organizat de  Protoieria Ineului, în colaborare cu Asociația IKON, Liceul „Mihai Viteazul” Primăria orașului, Poliția și Jandarmeria locală.

02

La Marşul pentru Viaţă au participat preoţi, elevi, oficialităţi locale care au purtat în mâini icoane sau pancarte cu mesaje pentru promovarea vieții, împotriva avortului şi pentru susţinerea familiei.

​„După intonarea imnului „Apărătoare Doamnă”, manifestanții pentru viață au pornit în marș de la Biserica Ortodoxă Ineu, pe Bulevardul Republicii, până la Liceul „Mihai Viteazul”, înconjurând bustul lui Vasile Goldiș, promotor al făuririi României, trecând pe lângă Monumentul Eroului Necunoscut și întorcându-se înapoi în Biserică”, a precizat Pr. Ciprian Petru Sălăvăstru, Parohia Moţiori.
​La finalul manifestării, Anamaria Jitea, Președintele Asociației Ikon, a rostit un cuvânt în care a amintit de cele peste 23 de milioane de avorturi înregistrate în România şi i-a îndemnat pe tineri și pe cei prezenți la a trăi o viață în Hristos și cu Hristos, pentru propășirea țării și a neamului din care facem parte. De asemenea şi-a manifestat bucuria că în Protopopiatul Ineu a găsit o comunitate în care Biserica, Școala și Administaţia Locală și-au dat mâna pentru a susține și apăra viața.
​Cuvântul de încheiere l-a avut Părintele Protopop Adrian Zaha, care a mărturisit că acţiunea aceasta a avut un rol benefic şi a mulţumit, întâi de toate, Bunului Dumnezeu, preoţilor implicaţi, Asociaţiei IKON, copiilor şi profesorilor, autorităţilor şi tuturor celor care au sprijinit acest eveniment.

 

Comentarii Facebook


Știri recente