Prima ediție a Academiei Memoriei Românești. Tema evenimentului din acest an este intitulată Istorii și modele de rezistență anticomunistă

Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români, filiala Timișoara, organizează în perioada 4-10 septembrie 2017 prima ediție a Academiei Memoriei Românești. Manifestarea are loc la Universitatea de Vest din Timișoara și are binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului.

Evenimentul va avea ca temă Istorii și modele de rezistență anticomunistă. Tematica este aleasă ca urmare a declarării anului 2017 ca an omagial al sfintelor icoane, al iconarilor şi al pictorilor bisericeşti şi an comemorativ Justinian Patriarhul şi al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului în Patriarhia Română de către Sfântul Sinod.

Academia are formatul unei școli de vară. Pe parcursul ei vor fi organizate ateliere de lucru ce se adresează doar participanților și proiecții de film cu tema rezistenței anticomuniste deschise publicului larg,  a precizat Anastasia Coste din partea ASCOR Timișoara.

La Academie sunt așteptați să participe 20 de tineri din România, Republica Moldova și diasporă, cărora le va fi asigurată cazarea.

Invitații Academiei sunt persoane specializate în domeniul istoriei rezistenței anticomuniste și în evenimentele istorice tangente cu ea. Printre ei se numără profesori universitari, preoți, istorici și foști deținuți politici.

Comentarii Facebook


Știri recente