Prima Duminică din Postul Mare la Catedrala „Buna Vestire” din Târgu Mureş

Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, a oficiat Sfânta Liturghie în Duminica Ortodoxiei (20 martie 2016) la Catedrala Mică cu hramul „Buna Vestire” din Târgu Mureş, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de către Grupul Psaltic Anastasios, format din studenți de la Facultatea de medicină din Târgu Mureș.

***

Duminica Ortodoxiei sau Duminica biruinței Ortodoxiei este sărbătorită în prima duminică a Postului Mare. Este sărbătoarea victoriei cinstitorilor sfintelor icoane asupra celor care doreau înlăturarea lor din cultul Bisericii. Instituită în secolul al IX-lea, această sărbătoare este închinată biruinței dreptei credințe asupra celor care nu cinsteau icoanele și asupra tuturor ereziilor. La 4 martie 843, Sinodul convocat la Constantinopol de Patriarhul Metodie, în timpul Împărătesei Teodora, confirmă hotărârile celor șapte Sinoade Ecumenice și consfințește definitiv cultul icoanelor în Biserică.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica îşi va aduce contribuţia la proiectul european: Pr. Sorin Şelaru despre „Conferința privind viitorul Europei”

În contextul programului „Conferința privind viitorul Europei”, Pr. Sorin Şelaru, directorul Reprezentanţei Bisericii Ortodoxe Române pe lângă Instituţiile Europene, a declarat că „Biserica Ortodoxă este pregătită să fie prezentă la toate nivelurile, deschisă dialogului, pentru…