Prima duminică din Perioada Triodului la Catedrala Patriarhală

La Catedrala Patriarhală din București Sfânta Liturghie a fost oficiată, astăzi, 24 februarie 2013, în Duminica a XXXIII-a după Rusalii, de Înaltpreasfințitul Părinte Nicolae, Arhiepiscopul Ortodox Român al celor două Americi, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

În cuvântul de învățătură rostit după citirea Pericopei Evanghelice (n.r.: Sf. Ev. Luca 18, 10-14), Înaltpreasfinția Sa i-a îndemnat pe credincioși să se apropie de Dumnezeu prin smerenie și rugăciune: „Este potrivit pentru tot creștinul să înceapă cele zece săptămâni de pregătire pentru Sfânta Înviere cu încercarea aceasta de a se smeri și de a afla rugăciunea potrivită. Este potrivit pentru orice creștin să-și cerceteze sufletul și să înțeleagă unde se află față de Dumnezeu și înțelegând să își dorească să strige către Dumnezeu și să se ridice în aceste zece săptămâni de post și de pregătire din starea lui și să se apropie de Dumnezeu”.

În cadrul Sfintei Liturghii au fost săvârșite ectenii speciale pentru pomenirea Înaltpreasfințitului Adrian Hrițcu, fost Arhiepiscop al românilor ortodocși din Franța și Europa Occidentală, care a trecut la Domnul sâmbătă, 23 februarie 2013.

La Sfânta Liturghie a participat și Părintele John Behr, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă „Sfântul Vladimir” din New York.

„Este o bucurie să fi primit binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel pentru a fi astăzi aici și să slujesc împreună cu Înaltpreasfinția Voastră și să fiu împreună cu dumneavoastră toți în această frumoasă catedrală”, a spus Părintele John Behr.

Părintele decan va susține, mâine, 25 februarie 2013, de la ora 10:00, o conferință la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București.

Reprezentanții celor două instituții vor semna un acord de cooperare.

Comentarii Facebook


Știri recente