Prima Biserică Ortodoxă Română în Ottawa – Gatineau

Membrii Parohiei ortodoxe române Sf. Maria din Gatineau -Quebec, Canada, au participat duminică, 8 august 2010, la slujba de Te-Deum oficiată cu ocazia trecerii locașului de cult în proprietatea parohiei. Clădirea fostei biserici catolice, construită în 1945, situată în strada St. Jean Bosco nr. 45, a fost cumpărată de către enoriași de la domnul Marcelin Chaumont. Aceasta include, pe lângă locașul de cult, o sală comunitară aflată la subsol.

Părintele Teofil Arsene, preotul paroh, a precizat cu acest prilej: „Mulțumim tuturor celor care prin post, rugăciune și prin donații bănești au contribuit la realizarea acestui vis, de a ctitori primul locaș de cult ortodox românesc din regiunea capitalei federale a Canadei”, informează romarch.org.

Comentarii Facebook


Știri recente

Sfințire de troiță la Baza Aeriana 90 | FOTO

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, episcop vicar patriarhal, a oficiat marți, 28 mai 2024, slujba de sfințire a troiței ridicate în fața comandamentului Bazei 90 Transport Aerian Otopeni „Comandor aviator Gheorghe Bănciulescu”.   Foto credit: Basilica.ro…