Prima acțiune a Departamentului ProVita al Episcopiei Spaniei și Portugaliei

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Timotei al Spaniei și Portugaliei, în data de 21 februarie 2016 a avut loc în Parohia Nașterea Maicii Domnului din Tarancon, Protopopiatul Castilla La Mancha, prima întâlnire din cadrul Campaniei de Informare Vreau să aflu! inițiată de Departamentul ProVita al Episcopiei Spaniei și Portugaliei, după cum informează site-ul oficial al Eparhiei.

La întâlnire au participat 35 de tineri din Parohia Nașterea Maicii Domnului, Tarancon și din Parohia Intrarea Domnului în Ierusalim, Cuenca cu vârste cuprinse între 13 și 35 ani. Prezentarea a fost susținută de fratele Sandu Covaciu de la Mănăstirea Sfânta Cuvioasă Parascheva, Vilaller în prezența Părintelui gazdă Gavrilă Ciunterei, a părintelui Cosmin Vasile Chiorean de la parohia Cuenca și a doamnei preotese Adelina Maria Cucul, coordonatoarea Departamentului ProVita.

Scopul acestor întâlnirii este unul de informare a tinerilor asupra riscurilor care există în urma începerii vieții sexuale prematur și cu parteneri multipli. Prin aceste întâlniri se dorește ca tinerii să-și formeze o perspectivă responsabilă asupra vieții prin construcţia unor principii solide despre sexualitate, valori morale şi sociale.

În urma întâlnirii tinerii au fost plăcut surprinși atât de faptul că cineva îndrăznește să le vorbească deschis despre un subiect atât de delicat cât și să afle ce consecințe dezastruoase pot apărea în urma unei vieți sexuale înafara căsătoriei.

Comentarii Facebook


Știri recente