Prietenia româno-ucranineană omagiată de o tânără din Odesa prin cea mai mare pictură murală din jud. Suceava

De Ziua Națională a României, o elevă ucraineană din regiunea Odesa i-a trimis jurnalistei Maria Toacă din Cernăuți, Bucovina de Nord, un desen care omagiază prietenia dintre popoarele ucrainean și român.

În această vară, tânăra a creat un alt desen, premiat într-un concurs european, și care împodobește în prezent clădirea bibliotecii Colegiului Național „Mihai Eminescu” din Suceava și este cea mai mare pictură murală din județ (foto sus).

Tânăra se numește Tatiana Lebedenko, locuiește în Savran, regiunea Odesa, Ucraina, și a câștigat cu acest desen concursul ECDay, „Mesaj pentru Ucraina”, organizat în cadrul Programului Operațional Comun România-Ucraina.

Desenul făcut de Tatiana Lebedenko de Ziua Națională a României omagiază și el prietenia româno-ucraineană. Foto: Facebook / Maria Andrieș

„Într-adevăr, simt o sinceră bucurie, știind că undeva departe de noi trăiesc oameni cu o imagine frumoasă a României, cu gânduri și impresii bune despre neamul nostru. Mulțumindu-le pentru această impresionantă surpriză, îi doresc tinerei pictorițe zbor înalt și ferestre deschise pentru toate visele!”, a transmis Maria Toacă.

Luna trecută, în drum spre Suceava, pentru a-și ridica premiul, tânăra Tatiana Lebedenko a vizitat Palatul Național al Românilor din Cernăuți, unde se află sediul Societății pentru Cultura și Literatura română în Bucovina „Mihai Eminescu”.

Lebăda și barza din desenul tinerei, al cărei nume înseamnă „lebădă” în limba ucraineană, sunt simboluri ale protecției și speranței.

România oferă ajutor umanitar susținut Ucrainei, a primit numeroși refugiați, inclusiv copii pentru care a asigurat învățământ în limba maternă, și contribuie la eforturile logistice pentru tranzitul grânelor ucrainene către restul lumii.

Foto credit: Facebook / Maria Andrieș

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente