Prezentarea Îndrumătorului Pastoral al Episcopiei Tulcii pe anul 2017. La eveniment a fost prezent PS Visarion

Biserica Buna Vestire din Tulcea a găzduit în data 10 octombrie 2017 lansarea Îndrumătorului Pastoral al Episcopiei Tulcii pe anul 2017. În cele 580 pagini ale volumului sunt prezente articole de înaltă ținută științifică care prezintă aspectele vieții religioase, spirituale și culturale din spațiul nord dobrogean, național și internațional.

Lansarea volumului a avut loc în cadrul conferinței preoțești lunare din Protopopiatul Tulcea. La eveniment au luat parte: Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, personalul administrativ al Centrului Eparhial, preoți din protopopiat și invitați, informează părintele Felix Neculai, consilier cultural și comunicații media.

Anul acesta se împlinesc 9 ani de la prima apariție a cărții. Primul număr a fost prezentat publicului în anul 2009. Pe parcursul anilor de publicare, Îndrumătorul Pastoral a înregistrat un progres atât în ceea ce privește calitatea și cantitatea de informații, diversitatea temelor abordate, cât și lărgirea cercului de colaboratori.

În paginile Îndrumătorului Pastoral un spațiu generos a fost alocat Anului omagial al sfintelor icoane, al iconarilor și pictorilor bisericești și Anului comemorativ Justinian Patriarhul și al apărătorilor ortodoxiei în timpul comunismului.

Volumul este structurat în 6 rubrici permanente, care au rămas neschimbate:

  • Cronica bisericească;
  • Evenimente;
  • Biserica în actualitate;
  • Viața pastoral – misionară;
  • Pagini de istorie și cultură;
  • Tabel statistic.

Îndrumătorul Pastoral se doreşte a fi o carte cu orizont, motiv pentru care în cuprinsul ei rubrica Evenimente pune în circulaţie momentele marcante din cadrul Eparhiei, dar şi din lumea intercreştină.

În volum semnează materiale clerici și mireni tulceni, dar și din țară și străinătate. Cartea este concepută drept un spaţiu al întâlnirii spirituale și interdisciplinare, un punct comun, convergent în misiunea culturală a Bisericii în lumea de astăzi.

Volumul lansat astăzi reprezintă cea mai importantă publicație de cultură și spiritualitate din arealul presei tulcene, alături de revista lunară eparhială Cuvânt Bun, care în cadrul întâlnirii a fost și ea prezentată la numărul 175 de la apariție.

Foto credit: Episcopia Tulcii

Comentarii Facebook


Știri recente