Prezenţă românească la conferinţa internaţională despre fundamentalismul religios, în Polonia (FOTO)

Conferinţă Polonia (2)

La Mănăstirea Supraśl din Polonia a avut loc, în perioada 14-17 septembrie 2017, cea de a 10-a Reuniune a Inițiativei ortodoxe pentru Studiul Religiilor și Cultelor Distructive. Tema conferinţei din acest an a fost  Tendinţe fundamentaliste ale cultelor religioase, parareligiilor şi organizaţiilor ideologice şi deteriorarea moralităţii oamenilor: exemple din Bisericile locale.

După o scurtă ceremonie, evenimentul a fost deschis de Preafericitul Părinte Sava, Mitropolitul Varşoviei şi al întregii Polonii. În discursul inaugural, Preafericirea Sa a subliniat caracterul actual al fundamentalismului şi a menţionat că acesta are două înţelesuri: negativ şi pozitiv.  De asemenea, el a evidenţiat caracterul fidel al revelaţiei divine în Biserica Ortodoxă.

Din partea Bisericii Ortodoxe Române a participat pr. conf dr. Radu Petre Mureșan de la Facultatea de Teologie din Bucureşti, cu binecuvântarea Patriarhului Daniel. Părintele Mureşan a prezentat referatul intitulat: „Evoluții recente în peisajul religios al societății românești”.

IPS Irineu, Arhiepiscopul Cretei, a transmis mesajul Patriarhului Ecumenic Bartolomeu. În cuvântul Sanctităţii Sale s-a făcut referire la importanţa acestei conferinţe, fiind subliniat faptul că această întrunire va fi „o oportunitate pentru a sublinia unitatea în diversitate”.

Lucrările conferinţei s-au încheiat vineri, 17 septembrie.  După încheierea întrunirii, participanţii au vizitat mai multe obiective religioase din Polonia. Duminică, aceştia au participat la Sfânta Liturghie oficiată în biserica Buna Vestire din Suprasl. Ceremonialul liturgic a fost condus de Arhiepiscopul Irineu al Cretei.

Foto credit: Biserica Ortodoxă a Poloniei

Comentarii Facebook


Știri recente