Prezență arhierească la „Zilele Medicale ale Spitalului Municipal de Urgență Moinești”

Lucrările celei de-a IX-a ediții a „Zilelor Medicale ale Spitalului Municipal de Urgență Moinești”, manifestare ce s-a desfășurat în perioada 17 – 19 iulie 2014, au fost deschise cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, care a apreciat realizările unității medicale și a ținut să menționeze: „Medicii sunt prelungirea mâinilor lui Dumnezeu și nu putem face abstracție de dimensiunea spirituală a celor care împlinesc actul medical și a celor care îl primesc”.

Potrivit mmb.ro, alături de personalități de marcă ale medicinei românești și oficialități: prof. dr. Vasile Astărăstoaie, președintele Colegiului Medicilor din România și rectorul UMF „Gr.T.Popa” Iasi, dr. Vasile Cepoi, consilier al premierului Victor Ponta, prof. dr. Marin Burlea, din partea Senatului României, Gheorghe Radu Tibichi, directorul general al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, ing. Viorel Ilie, primarul municipiului Moinești, Dorian Pocovnicu, prefectul județului Bacău, au participat și invitați speciali din clinici și spitale renumite din Italia, Germania, Israel, Franța și chiar SUA.

Prima zi a seriei de întâlniri a fost dedicată asistenților medicali, cu un număr de peste 250 de participanți.

Următoarele două zile au fost consacrate medicilor care au beneficiat de o diversitate a activităților științifice, o parte dintre acestea fiind destinate medicilor rezidenți și kinetoterapeuților.

Totodată au avut loc și 20 de demonstrații operatorii, urmărite în direct în mai multe locații, printr-un sistem de transmisie video.

Manifestarea științifică, intrată deja în tradiție, s-a bucurat și de această dată de un succes deosebit. Dovadă a fost cei peste 300 de medici din clinici și spitale care au răspuns invitației de a participa la eveniment.

„Prin întregul program desfășurat considerăm că am reușit să anulăm unele idei din lumea medicală conform cărora nu se poate face performanță în medicina romanească. Am demonstrat că prestigiul creat nu e ușor de menținut, dar este realizabil atâta timp cât mottoul: progresul sub ochii noștri ne este o călăuză permanentă” a declarat unul dintre organizatori.

Comentarii Facebook


Știri recente