Prezență arhierească la zilele Colegiului Național Octavian Goga din Sibiu

Elevii și cadrele didactice de la instituția sibiană au primit binecuvântarea Înaltpreasfințitului Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, în cadrul unor manifestări organizate vineri, 4 aprilie 2014, prin care au fost marcate Zilele Colegiului Național. Ierarhul a oferit mai multe cărți pentru biblioteca instituției și o icoană a Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei, după cum informează mitropolia-ardealului.ro.

Vizita IPS Mitropolit Laurențiu la Colegiul Național „Octavian Goga” a avut loc în cadrul unui Simpozion Internațional de creație literară și artistică intitulat „Terra-frumoasa noastră planetă albastră”. Ierarhul a fost întâmpinat de directorul colegiului, prof. Laura Dumitru, directorul adjunct, prof. Achim Stoian și inspectorul de învățământ religios de la Arhiepiscopia Sibiului, dr. Sorin Joantă. IPS Laurențiu a felicitat cadrele didactice și elevii prezenți pentru rezultatele remarcabile în educație și pentru eforturile considerabile de a menține prestigiul și renumele acestui colegiu sibian, patronat de unul dintre coloșii poeziei românești.

Sărbătoarea Colegiului Național „Octavian Goga” a cuprins o serie de manifestări cultural-artistice, care au debutat joi, 3 aprilie, prin Ziua Porților Deschise, urmate un recital de muzică intitulat „Cu primăvara în suflet” și susținut de Anca Mărginean. Au urmat o expoziție de carte bio-bibliografică dedicată lui Octavian Goga și o expoziție cu publicațiile profesorilor de la colegiul sibian. În aceeași zi au mai avut loc un campionat de fotbal în sală, conferința „Lectura și critica literară”, workshop-ul „Îmblânzirea infinitului”, câteva prezentări media, o sesiune de comunicări științifice ale elevilor, un cerc de literatură, ateliere și alte activități. În a doua zi a sărbătorii, elevii și cadrele didactice au participat la workshop-ul de documentare „Octavian Goga în ziarele vremii”, la atelierul de poezie „Lirica iubirii la poeții români și universalei”, la lansarea revistei școlii și la dezbaterea „Urcuș spre Înviere”.

Comentarii Facebook


Știri recente

PS Ignatie: De ce trăim stări de anxietate?

Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a oficiat duminică Sfânta Liturghie la Catedrala Mitropolitană din Sibiu. La predică, ierarhul explicat pasajul evanghelic Despre grijile vieții, accentuând modul simplu în care omul ar trebui se raporteze la…