Prezență arhierească la Rezeni, Ialoveni

La 1 noiembrie 2014, Înaltpreasfinţitul Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, a oficiat împreună cu PS Antonie de Orhei, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Chişinăului, înconjuraţi de un sobor de preoţi şi diaconi, Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la biserica cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae” din satul Rezeni, raionul Ialoveni.

Înainte de Sfânta Liturghie a fost oficiată slujba de sfinţire a bisericii în urma reparaţiilor efectuate. După Sfânta Liturghie a fost oficiat parastasul pentru cei adormiţi. Înaltpreasfinţitul Petru, în cuvântul său, a vorbit despre cultul morţilor în Biserica Ortodoxă, menţionând importanţa rugăciunii pentru cei trecuţi la cele veşnice, potrivit Biroului de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Înaltpreasfinţitului Mitropolit şi Exarh Petru a apreciat activitatea părintelui paroh, evidenţiind spiritul organizatoric şi mobilizator al părintelui, felicitându-l şi cu ocazia sărbătoririi zilei de naştere, pe care părintele Ioan şi-o serbează la 31 octombrie.

Între altele, Înaltpreasfinţitul Petru a spus: „Ştim că părintele Ioan este apreciat de credincioşi. Ştim că-l iubiţi. Şi acest fapt l-am constatat de fiecare dată când vin aici la Rezeni – biserica este plină. Frecvenţa la biserică a creştinilor vorbeşte şi despre atitudinea credincioşilor faţă de păstorul lor. Şi acest lucru este confirmat şi astăzi prin prezenţa frăţiilor voastre la sfânta slujbă. Astăzi, în general, nu este uşor să construieşti sau să faci o reparaţie la biserică, pentru că este multă sărăcie şi nu este uşor să găseşti suportul financiar. De aceea, cea ce văd că s-a făcut aici, la Rezeni, merită toată lauda – reparaţia interioară şi exterioară a bisericii, instalarea unui sistem de încălzire sub podea, lucrările efectuate la casa parohială, amenajarea trapezei ş.a. ne vorbesc despre spiritul organizatoric şi gospodăresc al părintelui Ioan. Îi dorim şi în continuare să păstorească cu aceiaşi râvnă şi să călăuzească creştinii spre Împărăţia Cerurilor. Îl felicităm pe părintele Ioan şi cu ocazia sărbătoririi zilei de naştere şi îi dorim părintelui Ioan mulţi ani cu multă sănătate şi o slujire rodnică în grădina Domnului”.

Felicitări cu ocazia sărbătoririi zilei de naştere părintelui Ioan i-a adus şi PS Antonie de Orhei, care i-a urat părintelui sănătate, răbdare şi o păstorire îndelungată spre slava Bisericii lui Hristos.

Părintele Ion a mulţumit ierarhilor Mitropoliei Basarabiei pentru vizită, binecuvântare şi felicitările rostite, cu ocazia sărbătoririi zilei de naştere, făcându-le invitaţie de a veni la Rezeni şi cu alte ocazii, invitând pe toţi creştinii la o agapă frăţească.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopia Canadei: Conferințele Postului Mare, online

Episcopia Ortodoxă Română a Canadei vă invită la seria de întâlniri duhovnicești „Conferințele Postului Mare 2021 – «Prin ușile pocăinței spre bucuria Învierii»”. Întâlnirile vor fi transmise online (via Zoom/Facebook) în primele cinci duminici ale…