Prezență arhierească la Parohia Sfântul Toma din Cluj-Napoca

Credincioșii Parohiei clujene „Sfântul Apostol Toma” s-au bucurat duminică, 26 ianuarie 2014, de prezența în mijlocul lor a Înaltpreasfințitului Arhiepiscop și Mitropolit Andrei. Ierarhul a oficiat de la orele 10:00 Sfânta Liturghie în biserica de pe strada Dorobanților nr. 37, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, după cum informează mitropolia-clujului.ro.

Pornind de la cuvintele Pericopei Evanghelice, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a rostit un cuvânt de învățătură intitulat: „Speranța României este familia creștină”. Mitropolitul a subliniat importanța familiei creștine, arătând că trăinicia unei societăți este dată de buna așezare spirituală a familiei: „În spiritualitatea noastră creștină românească familia are un rol foarte important. S-a dovedit de-a lungul istoriei că trăinicia și seriozitatea unui popor este dată de buna așezare spirituală a familiei. Virtutea cea mai mare care dă trăinicie familiei este jertfirea de sine. Dacă astăzi, cu durere, constatăm că sunt atâtea divorțuri, că mulți oameni nici nu se mai căsătoresc tragem concluzia că lipsește jertfa de sine. Și de ce lipsește jertfa de sine? Pentru că este prezentă în lume o patimă grozavă, egoismul. Omul trăiește pentru sine și pentru plăcerile sale, nu mai are spiritul jertfei de sine, care stă la temelia familiei creștine și la temelia societății noastre”.

Parohia „Sfântul Apostol Toma” din Cluj-Napoca a fost înființată în anul 1993. Piatra de temelie a bisericii a fost pusă în anul 1996, iar un an mai târziu au demarat lucrările de ridicare a locașului de cult. Acestea au fost finalizate în 2005, iar în septembrie 2006 biserica a fost sfințită de vrednicul de pomenire Mitropolit Bartolomeu. Biserica de pe Calea Dorobanților are formă de cruce, cu o singură turlă, însă un element unic în arhitectura sa o constituie mozaicurile exterioare. Pe fiecare perete lateral sunt pictați câte șase Apostoli, iar în față sunt reprezentați, Sfântul Apostol Toma și Sfântul Apostol Pavel.

Comentarii Facebook


Știri recente