Prezenţă arhierească la Parohia „Sfânta Vineri”, Ploieşti

Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, a fost prezent joi seara, 24 martie 2016, în ajunul sărbătorii Bunei Vestiri, la Biserica Parohiei Sfânta Vineri din Ploieşti, Protoieria Ploiești Nord.

Cu acest prilej, Preasfinţia Sa a oficiat Slujba Vecerniei unită cu Litia şi a sfinţit icoana Maicii Domnului – Tânguirea, icoană realizată la Mănăstirea Pasărea în cadrul Atelierelor Institutului Biblic și de Misiune al Bisericii Ortodoxe Române. Totodată, familia Ioan şi Georgeta Popa (care a donat icoana Maica Domnului «Tânguirea») a primit Diploma omagială Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul în semn de preţuire şi recunoştinţă pentru merite deosebite în păstrarea credinţei ortodoxe şi promovarea culturii creştine.

Din soborul slujitor a făcut parte şi părintele Adrian Matei, Protoiereul Protopopiatului Ploieşti Nord, care ne-a transmis mai multe informaţii: „Cu înalta binecuvântare a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Parohia «Sfânta Vineri» din Ploiesti, Protoieria Ploiești Nord, a primit vizita Preasfinţitului Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop Vicar al Sfintei Arhiepiscopii a Bucureștilor, în seara de 24 Martie 2016, la Slujba Vecerniei și Litiei cu ocazia sărbătorii Bunei Vestiri. Alături de un distins sobor de preoți Preasfinţitul Părinte Timotei a sfințit și o icoană reprezentând-o pe Maica Domnului «Tânguirea» ce a fost realizată la Mănăstirea Pasărea în cadrul Atelierelor Institutului Biblic și de Misiune al Bisericii Ortodoxe Române”.

La sfârșitul slujbei, Preasfinţia Sa a rostit un cuvânt de învățătură în care a subliniat importanța sărbătorii Bunei Vestiri în viața spirituală a credincioșilor îndemnându-i să acorde o mai mare atenție urcușului duhovnicesc.

***

Actuala biserică a parohiei „Sfânta Vineri” din oraşul Ploieşti a fost construită începând cu anul 1875, în timpul regelui Carol I şi a Mitropolitului Calinic Miclescu, şi a fost sfinţită în anul 1880.

Comentarii Facebook


Știri recente