Sute de credincioși au participat miercuri, 26 martie 2014, la slujba Sfântului Maslu, oficiată de Preasfințitul Părinte Episcop Ioachim Băcăuanul, alături de un sobor de preoți, în Catedrala Arhiepiscopală „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Roman. Rugăciunilor arhierești rostite de ierarh în contextul slujbei Tainei vindecării sufletești și trupești s-a adăugat cuvântul de învățătură rostit cu acest prilej. Preasfinția Sa a vorbit despre semnificația numerologică și simbolică a cifrei șapte care apare frecvent în cadrul acestei taine, despre asumarea suferinței de către creștini și despre rolul pedagogic al bolii, de asemenea despre legătura intimă dintre păcat și boală, despre harul vindecător și restaurator revărsat asupra tuturor credincioșilor prezenți, precum și despre importanța și binefacerile participării, în perioada Triodului, la această taină. În același timp, ierarhul a mulțumit credincioșilor care au răspuns invitației de a participa la această slujbă, venind din aproape toate zonele eparhiei. La rândul său, preotul Valentin Băltoi, parohul bisericii „Sf. Împărați Constantin și Elena” din Roman, alături de pr. Eugen Gorbănescu și de pr. Remus Scântee, și-a exprimat bucuria de a fi fost părtaș, împreună cu preoții slujitori și enoriașii săi, la această zi deosebită. „A fost o seară binecuvântată pentru preoții și enoriașii parohiei „Sfinții Împărați Constantin și Elena”, pentru faptul că am fost desemnați să organizăm și să ne implicăm în buna desfășurare a acestei Sfinte Taine și de asemenea pentru faptul că am slujit în comuniune de rugăciune cu ierarhul nostru, împărtășindu-ne din harul vindecător și restaurator pentru care Preasfinția Sa a mijlocit înaintea lui Dumnezeu. Participarea la Taina Sfântului Maslu, în această zi de miercuri de la înjumătățirea postului, zi în care cinstim Sfânta Cruce, a fost un moment cu o semnificație profundă pentru parohia noastră, deoarece Sfinții Împărați, patronii sfântului locaș în care slujim, au fost cei care au descoperit Sfânta Cruce și au generalizat cultul ei”, a precizat preotul Valentin Băltoi, potrivit epr.ro.
PS Ignatie: Valorificarea cuvântului lui Dumnezeu nu înseamnă numai faptă, ci mai ales lucrare lăuntrică
„Lucrarea lăuntrică este cea mai grea lucrare. Mai ușor putem aplica în faptă ceea ce ne cere Dumnezeu, decât să căutăm să avem un suflet frumos”, a spus duminică Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, arătând…
De Ziua orașului Chișinău, Mitropolitul Petru al Basarabiei îndeamnă la rugăciune către Maica Domnului
Înaltpreasfințitul Părinte Petru a transmis luni un mesaj de hramul orașului Chișinău, închinat sărbătorii Acoperământului Maicii Domnului. Înaltpreasfinția Sa a evidențiat ajutorul Născătoarei de Dumnezeu în viața comunității și a îndemnat la rugăciune către aceasta.…
Creațiile expuse cu prilejul Zilelor Artei Bizantine pot fi admirate în continuare la Muzeul Mitropoliei Clujului
Expoziția inaugurată cu prilejul Zilelor Artei Bizantine rămâne deschisă publicului la Muzeul Mitropoliei Clujului. Vernisajul a avut loc vinerea trecută, în prezența unui public numeros. Au vorbit Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Vadului,…
Au fost lansate noi volume despre istoria Bibliotecii Academiei Române: Este o realizare remarcabilă, fără precedent
„O istorie a Bibliotecii Academiei Române nu s-a mai făcut până acum și e puțin probabil că se va mai scrie alta în curând. De aceea, proiectul actual, care se desfășoară destul de alert sub…
Melbourne: Episcopul Mihail a participat la aniversarea centenarului în Arhiepiscopia greacă a Australiei
Episcopul Mihail al Australiei și Noii Zeelande a participat duminică la Sfânta Liturghie, prezidată de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu la Melbourne. Slujba a făcut parte din programul dedicat împlinirii a 100 de ani de la înființarea…