Prezență arhierească, la hramul Mănăstirii de la Băișoara

Sute de credincioși au fost prezenți duminică, 20 iulie, la hramul Mănăstirii „Sfântul Prooroc Ilie” din comuna clujeană Băișoara. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Clujului, Preasfințitul Vasile Someșanul, în altarul de vară, înconjurat de un sobor de 13 preoți și diaconi, potrivit Radio Renașterea. În cadrul cuvântului de învățătură, Preasfinția sa a vorbit despre viața Sfântului Ilie și a tuturor sfinților ca model pentru creștini: „Sărbătoarea Sfântului Proroc Ilie ne oferă oricăruia dintre noi motive puternice, adânci, atât pentru a împrospăta în amintirea noastră viața duhovnicească înaltă pe care a trăit-o Sfântul Ilie, dar și pentru lucrarea pe care el a săvârșit-o în lume prin harul dat lui de Tatăl Cel Ceresc. Astfel putem să dobândim mila și ajutorul lui Dumnezeu și ocrotirea și povățuirea Maicii Domnului și a tuturor sfinților, arătându-ne compasiunea și solidaritatea față de cei care suferă, arătându-ne disponibilitatea de a fi responsabili de darul vieții, pe care îl primim cu toții de la Dumnezeu, a vieții care, binecuvântată de Mântuitorul Hristos, de Sfântul Duh, în Biserică, poate să ne aducă pace, liniște și bucurie „.

La finalul slujbei, părintele stareț Iacob Rus i-a mulțumit Preasfințitului Vasile Someșanul pentru prezența la hram, preoților, autorităților și tuturor credincioșilor care sprijină așezământul monahal.

Mănăstirea de la Băișoara a luat ființă în anul 1995 ca schit , iar un an mai târziu a primit statut de mănăstire. Potrivit părintelui stareț Iacob Rus, la început a fost construit un paraclis de lemn, după care corpul de chilii. În anul 1999 s-a început ridicarea unei biserici în stil bizantin, după modelul bisericii Mănăstirii Sinaia, lucrările ajungând acum la faza de pictură.

Comentarii Facebook


Știri recente