Prezenţă arhierească la hramul Mănăstirii Botiza, jud. Maramureş

Sâmbătă, 06 august 2016, la sărbătoarea împărătească a Schimbarii la Faţă a Domnului, Mănăstirea Botiza, Protopopiatul Vişeu, județul Maramureș, şi-a sărbătorit hramul. Cu această ocazie, Preasfinţitul Părinte Iustin Sigheteanul, Arhiereu Vicar al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat Sfânta Liturghie.

Din sobor au făcut parte părintele Mihai Chira, Protoiereul Protopopiatului Vişeu, ieromonahul Cleopa, duhovnicul mănăstirii, stareţii mănăstirilor Moisei, Petrova, Dragomireşti, Strâmtura, precum şi preoţii ai parohiilor din Botiza şi din parohiile învecinate.

La slujba hramului au mai fost prezente şi stavrofora Rafaela Rogojan, stareţa mănăstirii Botiza, precum şi stareţele mănăstirilor Bârsana şi Ieud.

Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de un grup de teologi de pe Valea Izei, iar la momentul pricesnei a cântat interpretă de muzică populară Măriuca Trifoi, originară din Botiza.

În cuvântul de învăţătură, Preasfinţia  Sa a explicat credincioşilor Evanghelia zilei şi  le-a vorbit despre Lumina Taborică.

Primarul comunei Botiza, Florea Poienar, a primit Ordinul şi Crucea „Sfântul Iosif Mărturisitorul”, ca semn de apreciere şi preţuire pentru păstrarea cu fidelitate a dreptei credinţe şi pentru relaţiile deosebite de colaborare pe care le are cu parohiile ortodoxe din comună.

***

Piatra de temelie a Mănăstirii Botiza a fost aşezată în data de 14 august 1991 de către Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Justinian, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului.  În lăcaşul de cult se află aşezată spre închinare o icoană a Maicii Domnului cu Pruncul Iisus „Mângâietoarea”, copie a  celei existente în Sfântul Munte Athos.

Comentarii Facebook


Știri recente