Prezenţă arhierească la hramul Mănăstirii Almăj-Putna, jud. Caraş – Severin

În ziua Praznicului „Schimbării la Faţă” a Mântuitorului Iisus Hristos,sâmbătă, 6 august 2016, numeroşi credincioşi din localităţile apropiate au participat la hramul Mănăstirii Almăj-Putna din judeţul Caraş-Severin. Cu acest prilej, Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat Sfânta Liturghie în altarul de vară al aşezământului monahal, informează site-ul oficial al Episcopiei Caransebeşului.

La eveniment au fost prezenţi foarte mulţi copii şi tineri de la mai multe centre de tineret ale Episcopiei Caransebeşului, aceştia fiind însoţiţi de părintele Mihai Ciucur, inspector în cadrul Departamentului de tineret.

În acest an ne-am bucurat foarte mult că şi-au îndreptat paşii către această sfântă mănăstire foarte mulţi copii şi tineri din centrele de tineret ale Episcopiei noastre. Ne aflăm în anul omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox şi trebuie să-i conştientizăm pe tineri de faptul că sunt datori să-L laude pe Domnul şi că sunt chemaţi să se împărtăşească din cuvântul lui Dumnezeu şi să se împărtăşească cu Hristos. Nu numai în acest an, ci în toată vremea, proiectul Patriarhiei Române «Hristos împărtăşit copiilor» trebuie să fie implementat şi noi clericii şi dumneavoastră credincioşii trebuie să fim parteneri în acest proiect, astfel încât Biserica Ortodoxă să fie mereu o Biserică tânără, dinamică şi activă”, a subliniat Preasfinţitul Părinte Lucian în cuvântul de învăţătură.

***

În toamna anului 1996 a fost începută construcţia schitului Almăj-Putna, fiind turnată temelia pentru cele 19 chilii, un paraclis, o trapeza şi o bucătărie. În anul 1999 Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a ridicat schitul la rang de mănăstire cu hramul „Schimbarea la faţă a Mântuitorului Iisus Hristos”.

Comentarii Facebook


Știri recente