Prezență arhierească la Festivalul Internațional de folclor de la Tulcea

Între 8-11 august a.c. s-a desfășurat la Tulcea Festivalul Internațional de folclor „Peștișorul de Aur” aflat la cea de a XXI-a ediție.

La fel ca și în anii precedenți au luat parte formații artistice de copii și tineret din România și din alte țări europene: Armenia, Bulgaria, Bosnia-Herțegovina, Cipru, Croația, Georgia, Macedonia, Republica Moldova, Slovacia, Ucraina și pentru prima dată un grup folcloric din Algeria.

Duminică 11 august a.c.- seara, a avut loc festivitatea de premiere a laureaților la care a participat alături de oficialități locale și Preasfinția Sa Visarion, Episcopul Tulcii.

În cuvântul rostit, Preasfinția Sa a reliefat importanța acestui festival ca factor de promovare a elementului cultural între diverse popoare și contribuția pe care un astfel de eveniment o aduce benefic la o mai mare cunoaștere a tradițiilor grupurilor etnice. Totodată Preasfinția Sa i-a binecuvântat pe participanți transmițând felicitări atât organizatorilor cât și participanților.

Sâmbătă 10 august a.c. Preasfinția Sa a primit la Centrul Eparhial pe membrii formației de dansuri populare Prejmerul din localitatea Prejmer, județul Brașov, participanți la festival.

Comentarii Facebook


Știri recente