Prezență arhierească la Capela Unității Militare din Târgu-Mureș

Luni, 7 aprilie 2014, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei a oficiat Sfânta Liturghie a Darurilor înainte sfințite în capela cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de biruință” din cadrul Brigăzii VI Operațiuni speciale din municipiul Târgu-Mureș.

După cum ne-a transmis Arhid. Liviu Stanciu, la sfârșitul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinția Sa a hirotesit întru iconom-stavrofor pe Părintele Ioan-Dorin Șandor, iar apoi a oficiat un parastas pentru Maiorul post-mortem Tiberiu Petre, care și-a pierdut viața în anul 2009, în teatrul de luptă din Afganistan, și pentru Maiorul post-mortem Tiberiu Iancu, decedat în cadrul unui exercițiu militar.

Biserica de lemn din incinta acestei garnizoane militare a fost construită între anii 1989-2001, în stil maramureșean, având formă de navă și fiind împodobită cu pictură în tehnica tempera. La ridicarea și înfrumusețarea acesteia, s-au ostenit comandanții unității, cadrele militare, precum și ostașii brigăzii.

Slujbele bisericești se săvârșesc aici cu regularitate în fiecare duminică și sărbătoare, iar în cursul săptămânii zilnic, după un program aprobat de comandantul unității. Cu un program de 8 ore, Părintele Ioan-Dorin Șandor, capelanul unității, este la dispoziția nevoilor spirituale ale militarilor.

De asemenea, preotul militar participă la toate activitățile specifice armatei: ceremonii de plecare și sosire din teatrele de război, pomenirea eroilor, zile însemnate ale diferitelor arme specifice, sărbători naționale sau alte sărbători cu specific național și militar. Părintele Șandor deservește Garnizoana militară din municipiul Târgu-Mureș din data de 25 octombrie 2010.

Foto: Arhivă

Comentarii Facebook


Știri recente