Prezență arhierească la Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena“ din Călărași

Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, a fost prezent duminică, 4 septembrie 2016, la Biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena – Volna din Călărași unde s-au aflat spre închinare Icoana Maicii Domnului cu Pruncul de mână de la Mănăstirea Sihăstria Voronei și racla cu moaştele Sfântului Nectarie de la Eghina, notează site-ul oficial al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor.

Cu această ocazie, Preasfinția Sa a oficiat Sfânta Liturghie. Răspunsurile liturgice au fost oferite de Corul Protopopiatului Călărași.

Din sobor au făcut parte părintele arhimandrit Rafail, vicar eparhial, preacucernicii părinţi consilieri Manuel Rusu, Daniel Florin Enașcu, Florin Ionescu, Nicușor Silviu Dascălu și Marius Gabriel Purcărea, precum și părinţii protopopi din județul Călărași.

În cuvântul rostit, ierarhul a adresat un cuvânt de binecuvântare pentru noul an bisericesc.

Cu ocazia aducerii Icoana Maicii Domnului cu Pruncul de mână în municipiul Călărași, Preasfinția Sa a dăruit ierodiaconul Anastase, reprezentantul obștii monahale a Mănăstirii Sihăstria Vorenei, Medalia Aniversară a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, Albumele- Monografice Catedrala Episcopală din Slobozia și Așezămintele Monahale din Episcopia Sloboziei și Călărașilor.

La final, ierarhul a împărtășit toți copiii prezenți la Sfânta Liturghie și i-a binecuvântat pentru începutul noului an școlar.

Comentarii Facebook


Știri recente