Prezență arhierească la biserica severineană Sf. Dumitru

În Duminica a IV-a după Rusalii, zeci de credincioși severineni au luat parte la Dumnezeiasca Liturghie oficiată de Preasfințitul Nicodim la biserica „Sf. Dumitru” din municipiu, după cum ne-a declarat Cătălin Cernătescu.

Episcopul Severinului și Strehaiei a marcat prin slujire arhierească un eveniment important din viața acestei parohii urbane, pensionarea părintelui slujitor Vasile Nuhaiu.

După o perioadă de mai bine de 40 de ani de slujire neîntreruptă la Sfântul Altar, dintre care 35 la biserica „Sf. Dumitru”, părintele Nuhaiu a primit în prima duminică din luna lui Cuptor darul unei despărțiri emoționante de comunitatea căreia i-a slujit devotat, cu timp și fără timp.

La ceas de alean duhovnicesc, părintelui i-au stat alături soția, cei doi copii, nepoții și fiii duhovnicești, împărtășindu-i emoția încheierii unui frumos capitol al existenței.

O prezență deosebită în rândul sfințiților slujitori a fost părintele Crăciun Pufan, de asemenea pensionat, cel care în urmă cu 35 de ani, în calitate de protoiereu îl instala pe părintele Vasile Nuhaiu păstor și învățător al comunității de credincioși din parohia severineană.

Părintele Episcop i-a dăruit vrednicului slujitor o gramată de cinstire, brâu roșu și bederniță, mulțumindu-i în numele clerului mehedințean pentru dăruire și rodnica activitate.

Cu binecuvântarea Părintelui Episcop, preotul pensionar va continua sa ia parte la Sfânta Liturghie din duminici și sărbători la această biserică, liturghisind alături de frații întru Hristos.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…