Prezenţă arhierească în Parohia Tincova

Parohia Tincova din Protopopiatul Caransebeș a îmbrăcat în Duminica a 4-a după Paşti haine de sărbătoare, deoarece în mijlocul credincioșilor a fost prezent Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului. Cu acest prilej ierarhul a binecuvântat lucrările executate la exteriorul bisericii parohiale cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril”, informează Darius Herea de la Biroul de Presă al Episcopiei Caransebeşului. Totodată a fost sfinţită şi troiţă ridicată în curtea bisericii precum şi noul lumânărar.

După binecuvântarea locașului de cult Preasfințitul Lucian, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi a săvârșit Sfânta Liturghie, la care au participat autorităţi centrale şi locale alături de un număr însemnat de credincioși. La finalul Sfintei Liturghii Chiriarhul le-a oferit tuturor celor care s-au implicat în amenajarea și înfrumusețarea bisericii diplome şi acte de cinstire. Răspunsurile liturgice au fost date de către Grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului.

„Părintele Ioan Dumitrașcu după 41 de ani de activitate constantă și permanentă în această parohie a reușit să consolideze nu numai biserica văzută, biserica locașul de rugăciune, ci și biserica vie din sufletele credincioșilor. La Tincova e o turmă mică, dar foarte activă și dinamică, aproape de Sfânta Biserică, aproape de valorile creștine și de morala creștină. Ne întoarcem cu bucurie acasă făgăduindu-i lui Dumnezeu să nu mai păcătuim căci așa ne îndeamnă Evanghelia de astăzi, însuși Mântuitorul ne spune: «Iată, te-ai făcut sănătos de acum să nu mai păcătuiești». Ne facem sănătoși ori de câte ori venim la Biserică, ne mărturisim păcatele, ne împărtășim cu Sfintele Taine și ne întoarcem acasă cu dorința de a nu mai păcătui chiar dacă mai păcătuim, chiar dacă câteodată cădem suntem datori ori de câte ori cădem să ne ridicăm și să-L rugăm pe Mântuitorul să ne primească ca pe unul din argații săi căci  fără de El nu putem face nimic”, a precizat Preasfințitul Părinte Lucian.

În localitatea Tincova a existat o biserică veche de lemn, construită în anul 1741, incendiată în timpul războiului austro-turc din 1791. Actuala biserică cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril”, a fost construită între anii 1802-1819, în stil baroc, iar pictura a fost realizată în frescă între anii 1982-1983 de Maria Tudur.

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

 

Comentarii Facebook


Știri recente